miercuri, 25 august 2010

Produsele mele preferate sub 10 lei

Iata cateva dintre produsele mele favorite, vestea buna fiind ca sunt si foarte accesibile:

  • sapunul cu borax si cel cu sulf, ambele Ortos (plafar,farmacie) imi sunt indispensabile. Le folosesc pentru corp si cateodata si pentru fata. Pret : 5-6 lei.



  • crema de maini cu jojoba si galbenele VivaNatura (plafar) am descoperit-o de curand si sunt foarte incantata de ea : este hidratanta, are ingrediente bune (98% ingrediente nat.) si miroase minunat a plante. Pret : 5 lei.


  • balsamul de buze Gerovital Plant este cel mai bun din cate am incercat : hidrateaza foarte bine, este mentolat iar ingredientele sunt naturale. Pret : 4 lei


  • gelul spumant antimicrobian Gerovital Plant (gama Stop Acnee) se impaca foarte bine cu tenul meu gras, pe care il lasa curat-curat! Pret : 10-13 lei.


  • pufurile cosmetice demachiante Freesia sunt moi si pufoase si 100% din bumbac. Desi mi-au placut cele colorate, care aratau ca niste bezele, le-am ales pana la urma pe cele albe, in incercarea de a evita colorantii. Am observat ca atunci cand folosesc aceste bilute, demachierea este mult mai blanda, nu mai trag de piele in toate partile, mai ales in zona delicata a ochilor. Pret 4-5 lei.


  • unguentul pentru calcaie Plafar il recomand tuturor celor care au probleme cu pielea ingrosata si aspra din aceasta zona. Voi scrie un post mai amanuntit despre asta in curand. Pret : 4 lei.

duminică, 8 august 2010

Review : Vichy Deodorant Stick 24H si Deodorant Natural Crystal Fresh

Fiind o persoana care transpira abundent (sunt sigura ca nu vroiati sa stiti acest detaliu, eu totusi vi l-am spus :D ) m-am bazat timp de muulti ani pe stick-urile din supermarket in incercarea de a fi proaspata pe tot parcursul zilei. Cand am aflat insa cat de nociv este aluminiul din compozitia acestora, am inceput cautarile pentru un inlocuitor.

Astfel am dat peste Vichy, despre care am sa va scriu chiar acum, incepand cu specificatiile de pe ambalaj : Deodorant Stick Eficacitate 24H - Ultra-Confort - Fara urme albe - Piele foarte sensibila si/sau epilata.

Ingredientele : Propylene Glycol, Water, Glycerin, Sodium Stearate, Steareth-100, Behenic Acid, Edta, Nymphaea Alba Extract, Sodium Hydroxide, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Palmitoyl Proline, Sodium Styrene, Zinc Gluconate, Code F.I.L. : C29255/l.

Plusuri:

-se foloseste usor

-are un miros foarte discret si placut

-intr-adevar nu lasa urme albe

-este fara parfum, conservanti, saruri de aluminiu(sau cel putin asa afirma ei)

Minusuri:

-nu ma protejeaza pe parcursul zilei si avand in vedere ca eu l-am folosit in timpul iernii..nu e foarte bine

-chiar daca nu are aluminiu, ingredientele nu sunt tocmai bune

Verdict : NU l-as mai cumpara.

Un alt produs pe care l-am achizitionat este deodorantul natural Crystal Fresh.
Descrierea producatorului suna cam asa: gama Crystal Fresh este formata din produse naturale 100% obtinute din cristale de saruri minerale care actioneaza in prevenirea formarii bacteriilor care produc miros neplacut.

Caracteristicile produsului:

-actiune indelungata-pana la 24h

-efect antibacterian si antifungic

-nu produce alergii sau iritatii ale pielii

-nu produce infundarea porilor,lasand pielea sa respire

-nu contine substante chimice sau toxice

-nu contine alcool

-ideal pentru pielea sensibila

Ingrediente : Saruri Minerale Naturale(Ammonium Alum)

Plusuri:

-este natural

-nu pateaza hainele

-se poate folosi la subrat, pe corp sau pe picioare

Minusuri:

-se foloseste mai greu(se umezeste cristalul inainte de aplicare)

-nu ma protejeaza pe parcursul zilei

Verdict : NU l-as mai cumpara(oricum are termen de valabilitate 2 ani, timp in care nu cred ca se va termina) dar il recomand persoanelor care nu au o problema mare cu transpiratia.

Acestea sunt cateva din experientele mele cu deodorantele fara aluminiu; momentan il folosesc pe cel de-al doilea (in lipsa de ceva mai bun) insa abia astept sa-mi pregatesc unul home-made, despre care voi scrie si pe blog.

Astept si parerile sau sfaturile voastre! Puupici!!

Noul meu program de curatare a fetei

De cand m-am lamurit si eu cu toate aceste ingredientele nocive din cosmetice, am incercat sa renunt macar la cateva produse si sa gasesc alternative care zic eu functioneaza chiar mai bine.

Drept urmare, am renuntat la demachiantul-crema pe care il aveam, plin de Paraffinum Liquidum, parabeni, parfum, la gelul de curatare cu Sodium Laureth Sulfate si la lotiunea tonica, care desi nu avea alcool, avea o lista de ingrediente cat ambalajul de lunga. Cu crema sunt inca in cautari. Iata ritualul:
Seara, cand sunt gata sa-mi curat tenul, il pulverizez cu apa termala, apoi ma duc in baie, deasupra chiuvetei si torn o cantitate medie de ulei de masline extravirgin in palma(mainile proaspat spalate), il incalzesc un pic intre degete, apoi aplic pe toata fata si masez prin miscari circulare, fara sa apas prea tare. Pentru zona ochilor, presez ochii inchisi cu degetele uleioase de mai multe ori pana se dizolva tot machiajul. Ca sa imi fie mai usor, tin uleiul intr-un recipient cu pompita, pe chiuveta, langa sapun. Cand am terminat, clatesc de mai multe ori cu apa si folosesc gelul meu de curatare pentru ten gras astfel: prima data il aplic pe fata, masez circular, clatesc, apoi il aplic pe o bucata uda de tifon steril(farmacie) cu care sterg toata fata. In felul acesta stiu sigur ca nu a ramas nici o urma de machiaj sau murdarie si am scapat si de celulele moarte de la suprafata pielii prin exfolierea mecanica pe care a facut-o tifonul. Dupa aceasta, tamponez fata cu un prosop curat, pulverizez iar apa termala(mai folosesc apa minerala sau ceai de galbenele/musetel concentrat puse in pulverizator ca cele de la BamBoo si tinute la frigider) si aplic crema.
Pentru zilele in care vin foarte obosita si nu am chef de acest ritual, am o rezerva de lotiune micelara si dischete mari de la Sensiblu in sertarul noptierei .

Voi cum va curatati tenul?

duminică, 24 ianuarie 2010

Masti in casa pentru frumusetea noastra

Mastile homemade nu ar trebui sa lipseasca din ritualul nostru saptamanal de infrumusetare. Desi este tentant sa folosim mai mereu mastile frumos colorate si ambalate de pe rafturile magazinelor, acestea sunt in mare parte pline de chimicale si de cele mai multe ori esueaza in a respecta promisiunile facute pe eticheta.
O alternativa foarte buna sunt mastile naturale, facute in casa. Sunt usor de pregatit, deloc costisitoare si ofera o ingrijire deopotriva eficienta si delicata. Mie imi plac foarte mult si experimentez in fiecare saptamana diferite retete, punandu-mi la lucru creativitatea. Nu stiu daca efectele pe termen lung se pot numi miraculoase, insa pot sa spun ca tenul meu arata foarte bine cel putin doua zile dupa aceea: porii sunt micsorati, culoarea este mai unifirma, pielea mai neteda. De aceea recomand aplicarea lor mai ales inaintea unui eveniment important (nunta, petrecere, Revelion) sau pur si simplu cand vreti sa aratati impecabil. Tenul va fi proaspat, iar machiajul va arata minunat si va rezista mai mult.


In speranta ca v-am convins,( :D) iata cateva dintre ele:


Masca pentru toate tipurile de ten(preferata mea)


  • un plic argila AslaVital


  • o lingurita tarate grau


  • o lingurita miere de albine


  • sucul stors de la 2-3 felii de portocala/grapefruit (persoanele cu tenul uscat sau ridat pot inlocui cu lapte cu 3,5% grasime)

Masca pentru ten mixt/gras

Varianta 1



  • un plic de argila AslaVital


  • o lingura de tarate de grau


  • suc de struguri


  • cateva picaturi suc de lamaie

Varianta 2



  • castravete crud (spalat bine si dat prin razatoare)


  • o lingurita miere de albine


  • o lingura iaurt natural


  • o lingura ceai musetel/galbenele

Pentru tenul mixt/gras puteti face diferite combinatii intre:argila alba sau argila verde, tarate grau, miere, sucuri sau piureuri din citrice/struguri/castraveti/rosii, lapte, iaurt, albus ou, amidon alimentar.


Masca pentru tenul uscat

Varianta 1



  • banana


  • o lingurita ulei de masline(de preferat extravirgin)


  • o lingurita miere


  • catava picaturi de zeama de lamaie/portocala


Varianta 2 (preluata din cartea Danei Sota, "Frumusetea se invata")

  • un galbenus ou


  • miere de albine


  • branza proaspata de vaca nedegresata


  • o fiola vitamina A

Pentru tenul uscat/ridat puteti face diferite combinatii intre: banana, avocado (bine coapte), miere de albine, lapte/iaurt gras, smantana, branza de vaci, sucuri de fructe, ulei masline/samburi de struguri, galbenus de ou, vitamina A,E.


Masca pentru tenul normal (preluata din cartea Danei Sota, "Frumusetea se invata")



  • 1 morcov spalat bine si dat prin razatoarea mica


  • o lingura ceai de tei sau musetel


  • cateva picaturi zeama de lamaie


  • o lingurita iaurt natural


  • o lingurita ulei de masline


Mastile se prepara in vase de sticla, lemn, ceramica si se amesteca cu o lingura/spatula din aceleasi materiale. Trebuie intotdeauna aplicate pe tenul perfect curat. Se indeparteaza dupa cca. 20 min. cu apa calduta din abundenta.





vineri, 15 ianuarie 2010

Sfaturi pentru un ten curat si sanatos

Nu umblati niciodata cu mainile murdare pe fata
Asigurati-va ca aplicati cu mainile curate gelul, crema, serumul ori fondul de ten pe fata. Pe parcursul zilei, cand nu aveti acces la apa si sapun, incercati sa folositi un servetel ori betisor pentru urechi daca doriti sa va stergeti fata sau sa va corectati machiajul.
Dormiti intotdeauna pe o fata de perna curata
Schimbati fata de perna cel putin o data sau de doua ori pe saptamana pentru a evita aglomerarea de bacterii si celule moarte.
Nu stati cu parul pe fata
..si nu ma refer la mustata aici :D ci la breton.Foarte important este sa va pastrati parul curat şi sa faceti in asa fel incat sa nu atinga prea mult fata. Macar in timpul petrecut acasa prindeti-l cu un cleste sau folositi o diadema ori o bandana. S-ar putea sa scapati in felul acesta de cosurile de pe frunte.
Aveti grija la telefonul mobil
Este plin de microbi si sta mult timp presat de obrazul vostru. Stergeti-l cu un servetel dezinfectant de cate ori aveti ocazia si pastrati-l intr-o husa speciala cand il purtati in geanta. Folositi dispozitivul hands-free cat mai des!
Pastrati curate pensulele si buretii de machiaj
Daca va numarati printre persoanele care folosesc pensule si bureti pentru machiaj, asigurati-va ca le curatati periodic cu solutie speciala(o puteti gasi in magazinele gen Sephora sau o puteti pregati chiar voi acasa) ori cu sampon delicat pentru bebelusi. Asezati-le apoi sa se usuce pe un prosop curat.
Nu dormiti niciodata cu machiaj pe fata
Daca ati intalnit acest sfat in toate revistele inca de cand aveati 15 ani este pentru ca acest pas -demachierea inainte de culcare -nu trebuie sub nici o forma uitat. In timpul somnului, pielea se regenereaza si trebuie neaparat sa fie curata .Nu se poate reface sub stratul de machiaj amestecat cu praf, sebuum ori celule moarte. Aveti de ales intre o sumedenie de demachiante ,spume de curatare ori geluri. Pentru persoanele mai comode recomand un demachiant pe care sa-l aveti mereu in sertarul noptierei, langa pat, impreuna cu dischete din bumbac. Dupa demachierea ochilor si a fetei, care nu dureaza mai mult de 5 min, optional puteti pulveriza apa termala/sterge cu lotiune tonica fara alcool si aplica o crema de noapte.
Folositi protectie solara
Crema de fata cu protectie solara nu este destinata doar vacantelor la mare, ci trebuie folosita in fiecare zi, indiferent de anotimp. Daca nu doriti sa folositi un produs in plus, cautati o crema de zi care sa corespunda nevoilor tenului vostru si sa aiba totodata si SPF incorporat. Soarele este unul dintre factorii exteriori care duce la imbatranirea pielii, astfel incat folosirea corecta si constanta a produselor cu factor de protectie este o modalitatea de a intarzia aparitia ridurilor si de a avea o piele frumoasa si sanatoasa si dupa prima sau a doua tinerete. Alegeti produse cu protectie UVA si UVB , ambele fiind nocive sanatatii. In timp ce razele UVB provoaca arsuri ale pielii si creeaza riscul aparitiei cancerului de piele, cele UVA ataca colagenul care da elasticitate pielii si sunt responsabile de imbatranirea prematura a pielii si de aparitia ridurilor.
Pe langa acestea ar trebui sa renuntati la fumat, alcool, nopti nedormite, mancare nesanatoasa, solar si sa nu uitati de muulta apa in fiecare zi.

Aceasta este teoria..insa daca vecina voastra doarme machiata, fumeaza ca turcu, se spala cu Duru si tot are cel mai frumos si luminos ten din cate ati vazut..inseamna ca mostenirea genetica bate zdravan ritualul nostru de ingrijire.